tirsdag 3. september 2013

Funderinger igjen

Jeg fant et leserinnlegg i Indre Akershus Blad 30. august 2013, og dette satte jo selvfølgelig funderingshjernen min i gang igjen........

Nå kan det vel kanskje bli litt mye drittslenging til helsevesenet, og det verste er jo at det er noen som misforstår. Det er faktisk noen som tror at jeg slenger dritt til dem som jobber på Ahus!!!!  Det sier vel kanskje mest om hjernen til dem som virkelig tror det.  De ansatte på Ahus, og sikkert på alle de andre sykehusene i Norges land, de er helter og engler og alt annet som er helt på topp. De hadde fortjent topplønn, masse fri, medaljer og diplomer og heder overalt.  Det er ingen enkle arbeidsforhold de har!!!

Men ja, så var det dette leserinnlegget da, det er vel best at jeg skriver det inn akkurat som det står i avisen:

Heia Helse-Norge!
Jeg går rundt med et vondt kne.  Min medisinmann mener at vi må titte litt nærmere på hvordan det ser ut innvendig - ta en MR.  Han sender henvisning til Curato.  Jeg ringer Curato etter et par dager for å høre hvordan det ligger an.
En hyggelig stemme svarer: "Curato god dag"  Jeg legger frem mitt ærend og lurer på når jeg kan forvente å få en time.  Damen svarer: "Det første vi har ledig er i januar".
Min reaksjon er:  Hva for noe, mener du at jeg skal gå her med sterke smerter helt til januar?"  Damen svarer:  "Ja slik er det bare.  Vi har kun snevre "kvoter" for undersøkelser betalt av det offentlige"  Syntest jeg hørte en liten undertone og spør:  "Hva om jeg betaler selv?"  Svar:  " Det forandrer saken, da blir ventetiden 1 til 2 dager. Du skjønner, vi har masse ledig kapasitet i vår bransje.  Vi kunne nok ha tatt unna det meste av behovet med vesentlig kortere ventetid.  En MR av kne koster forresten 2.200 kroner."  Jeg:  "Kan du sette meg opp på en time?"  "Ok, du kan komme mandag kl 1145."

Man kan undres på hvor våre politikere er.  Min opplevelse er sannsynligvis bare "toppen av isfjellet".  Det er ganske sikkert at det er mye ledig kapasitet så vel i det offentlige helsevesen som i det private.  For ikke å snakke om i utlandet.
For meg som pensjonist betyr det ikke noe fra eller til for det offentlige om jeg må gå og plages i lange ventemåneder.  For dem som er i arbeid derimot betyr 4-5 måneders ventetid med sykemeldig mangfoldige ganger de 2.200 kronene en MR koster samfunnet.  I tillegg til ubehaget for den enkelte.

Venter med spenning på valgresultatet -og på at vi får et skifte til nye mannskaper som skjønner seg litt bedre på økonomi og fornuftig prioritering!
Hans I Hattrem, Frogner

Ja hva skal man tilføye?  Er vel ikke stort mer å si enn at noen bør kanskje ta sin grunnutdannelse på nytt, spesielt innen enkel praktisk regning.  Kanskje det burde vært en slags opptaksprøve/eksamen også for å få slike stillinger i samfunnet hvor man lager slike bestemmelser som vi ser resultatet av her.......

Det er nesten ikke til å tro, faktisk.....

9 kommentarer:

 1. Hvem kan de være som mener du kaster dritt på de ansatte på Ahus. Jeg har lest bloggene dine nå og kan ikke se at du gjør det, eller at noen kommenterer at du gjør det. Ventetid, det kommer også an på pasienten i mange tilfeller. Visste du at mange takker nei til CT/MR/Røntgen i sommermånedene, spesielt juli. Dette skjedde også på en avd på Ullevål i sommer. Det funderer jeg på, folk er rare.
  Oslodame

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff og huff, slike pasienter burde faktisk havne nederst på listen igjen, slik som vi ble truet med i de forrige innleggene. Folk er sannelig rare, det har du rett i. Nei det står vel ikke akkurat på bloggsvar at noen mener at jeg kritiserer Ahus, det har blitt sagt direkte........

   Slett
  2. Vet du hva? Nå tror jeg folk er gale, du er vel den siste, eller en av de siste, som vil kaste dritt på de ansatte, de reddet jo livet ditt på Ahus. Innleggene og kampen for å få time til undersøkelse av din mann har jeg også lest, men det ordnet seg til slutt etter iherdig innsats fra deg. Håper alt er bra med han nå - og deg.
   Oslodame

   Slett
  3. Men du liker å klage og kritisere.. Vær glad du bor i Norge. Stor forskjell på alle mennesker-også de med kreft eller andre sykdommer..

   Slett
  4. Jeg kan ikke akkurat si at jeg liker det, men at det er nødvendig? Ja det er det absolutt. dette lerserinnlegger som jeg har lagt inn er, er ikke mitt, det er fra en fremmed som også har noen meninger om at alt ikke er så rosenrødt som noen vil ha det til. Vi burde egentlig samles i en stor flokk og klage virkelig høyt på dette som det skrives om over her. Og det var nå forresten heller ikke snakk om kreft i innlegget, kanskje du anonym må lese det en gang til og se om du ikke er enig i klagen..

   Slett
 2. Jeg har lest innlegget og vet at det her ikke var snakk om kreft. Har ellers opplevd det meste i forhold til sykdom og død i nær familie. Alt går ikke på skinner. Men jeg er særdeles takknemlig for at jeg bor i Norge. Hvor finner du det rosenrøde når du selv føler du er den eneste ene som trenger hjelp og har det vondt?! Er ikke meningen å bebreide deg eller andre tanker som kommer. Men alt i alt har vi det godt her

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er da veldig enig med deg, tross mine innvendinger. Vi har det utrolig godt her i Norge, med alle slags støtteordninger og sosiale goder. For ikke å snakke om at vi har knallgode sykehus vi får tilgang til uten å tegne kjempedyre forsikringer. Men....vi bør likevel ikke "tillate" slik pengesløsing som leserinnlegget forteller om. Tenk deg det, på nytt, at staten lar en arbeidstaker gå med syketrygd og smerter i et helt år (kostnaden med det?) - bare fordi at budsjettene på sykehuset ikke strekker til for å betale en CT eller MR for kr 2200,-? Selv har jeg aldri måttet oppleve å vente, jeg har fått timer med en gang, heldige meg........

   Slett
 3. Det kan vel sies så enkelt som dette som Arnulf Øverland skrev i 1936. ...«Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv»

  SvarSlett