mandag 23. september 2013

Dag 3 på Ahus

Etter en dårlig natt med mer kvalme og oppkast så ble dag 3 mye bedre etterhvert.  Den verste kvalmen forsvant, og da føles også verden og alt sammen mye mye bedre, det vet vel jeg som var kvalm i 6 måneder omtrent, med stråling og cellegift..


Jeg ringte inn til sykehuset i morges, og da var det en ganske deprimert og puslete pasient som svarte i andre enden.  Nei han hadde det slett ikke noe bra........men før jeg var på plass der, så var det nok blitt litt bedre.  Det er visst ikke bra å kaste opp, det sliter for mye på stingene innvendig!  Det var ikke så bra å hikke heller, men hørte ikke at det var noe særlig aktivitet i dag.  Og så hadde de "trua" med å få opp alt som lå i magen, med en sonde.  Tror ikke pasienten ble så glad for det akkurat, og det ble da heller ikke nødvendig i dag heldigvis.  Jeg måtte minne ham på om at ja ja det måtte jo yngstesønn vår også tåle, da han hadde kasta inn på masse globoid i en alder av tre-fire år.  Da ble han pumpa og det gikk bra.  Gjett om vi var nøye med medisinskap etterpå?

Men så var det det med den maten og spising.  I dag fikk han beskjed om at han ikke skulle spise.  Så lenge han var kvalm skulle han ikke drikke noe heller.  Ja ja, forståelig, med den magen.  Men så kommer det inn en hvitkledd og spør om han vil ha middag?   Ehhh...    er svaret, jeg har jo fått beskjed om at jeg ikke skal spise i dag?   Så ja, hmmm ikke greit dette her.  Hva om han hadde takket ja?  Ikke så godt å vite hvem man skal høre på her når man får så forskjellige beskjeder.  Det er nok best å følge egen fornuft.   Så han nøyde seg med Mariekjeks og en kaffekopp til kvelds.Men vi tenker jo på det etegildet han hadde på dag 1, da fikk han også motstridende beskjeder, noen mente og sa at han kunne spise alt han ville, andre sa at han skulle spise forsiktig.

Smertepumpen som pumper smertestillende direkte inn i ryggen den putrer og går fremdeles.  Så smerter er det ikke noe problem med.  Jeg vet ikke hvor lenge den skal sitte der, men det kan vel
kanskje ikke være så mange dager til den fjernes, kanskje i morgen.  Det er ihvertfall en utrolig bra oppfinnelse. Smertestillende uten at hjerne og resten av kroppen blir sløvet og neddopet.  Det går rett på det området med smerter, virkelig smart.  Selve pumpen henger i et stativ ved siden av senga, en liten svart sekk.

Og så var det dagens store nyhet:  Det er leselys på rommene på denne avdelingen.  Tenk det, hver pasient har hver sin leselampe ved sengen.. Og det er slett ingen selvfølge, jeg har nå ligget på Ahus så mange ganger at jeg har mistet tellinga, og det taklyset har vært en tortur, for alle.  Hvis naboen ville lese til langt på natt, ja vel, så måtte man tåle det.  Terror, virkelig....  Håper at alle avdelingene har fått leselys ved sengene nå.

Jamen var der enda en gledelig forandring, med internett.  Før så måtte man få ny kode og passord hver eneste dag.  Nå står det at passordet varer i en hel uke!!  Bra bra, det var så slitsomt det der å måtte laste ned et nytt hver eneste dag.

3 kommentarer:

 1. Vel overstått, så langt :-) Det kommer nok til å gå litt opp og ned i dagene fremover. Hele fordøyelsessystemet er jo endret, så her er det bare å ta tiden til hjelp. Din mann får vel kvalmestillende, men det beste er at han ikke har smerter, det forlenger 'grotiden innvendig'. Det er 'kjøkkenet' som har han på listen sin og da skal han ha mat, tror de. Der svikter kommunikasjonen mellom hans lege/sykepleier skjønner jeg, det er som regel hjelpepleiere som serverer og de gjør bare jobben sin. Snakk med ansvarlig på posten og be om at det blir hengt skilt på døra, FASTER!!! hvis han ikke skal ha mat. Dette går bra, men ting tar tid etter en så stor operasjon.
  God bedring til din mann fra pensjonert sykepleier

  SvarSlett
  Svar
  1. I denne tiden MÅ du huske å ta en fridag i ny og ne, bare slappe av og samle krefter til mannens hjemkomst. Telefonen virker vet du :-)

   Slett
  2. Han fikk lov til å spise litt i dag. Og man må jo så klart kanskje ta litt ansvar for seg selv også, det går jo fint så lenge man ikke er helt sløv!! Ja ta en fridag, hmmm ikke så lett, er man hjemme vil man være på sykehuset, og er man på sykehuset så vil man være hjemme. Men jeg tror han blir utskrevet snart.

   Slett