fredag 14. juni 2013

Solen skinner i dag......

Jeg er ikke så opptatt av kreft lengre. kjenner jeg.  Det kan vel være fordi tiden nærmer seg da jeg skal bli erklært kreftfri og frisk.  Ja det er jo over ett år til det da, men tenk at det snart er fire år siden jeg fikk den fryktelige beskjeden om lungekreft.  Når det gjelder kreft, så ser jeg meg rundt og finner ut at de fleste av våre venner har blitt rammet av kreft.  I alle familier jeg kjenner er det noen.  Og heldigvis, de fleste fortsetter livet sitt, de blir faktisk frisk igjen.

Det som opptar meg mest av alle mine diagnoser akkurat i dag, ja jeg kan jo bare velge og vrake i et stort utvalg, jo det er denne polymyalgia rheumatica.  Onsdag er det nye blodprøver, kan dosen med kortison settes ned?  Det er det store spørsmålet som jeg håper at svaret er Ja på. 

Min pust er veldig bra for tiden.  Ja i forhold til meg selv, ikke i forhold til andre menneskers kapasitet.  Jeg har søkt om et fire ukers opphold på Glittre.  Der finner de ut saker og ting om min Kols, hvilke medisiner, hvordan trene, hvordan det egentlig står til med meg og hva som kan gjøres for å få det bedre.  Det er en stadig forskning og utvikling på det meste, og også for denne sykdommen finnes det nye medisiner som kan hjelpe akkurat meg.  Jeg har jo tenkt på å søke meg dit lenge, men jeg har vært så sliten av alt som ligner på sykehus og den slags at jeg har ikke orket tanken engang.  Det er nok facebook-gruppen for oss Kolsere som har inspirert meg til å komme meg videre.

Samfunnet ellers i dag da?   Jo he he eks-ordføreren har jo anket da, det blir jo spennende å se om han kommer seg videre med det. Han anket pga sakbehandlingsfeil. Aktor har også anket, mente straffen var for lav, ja det mener jeg også.  Men hva kan han herr eks-ordfører tenke med tro?  Skype-meldingene og sms-ene står jo der like klare og tydelige uansett om noen har gjort feil i rekkefølgen av bevisførsler i saken.

Helseministeren er stadig ute med nye garantier som ingen tro på.  Han må vel snart skjønne at så lenge det ikke finnes senger og leger til å ta seg av de nye pasientene som har fått garantier, så kan det ikke skje så mye nytt.  Og den gamle helseministeren Strøm-Erichsen lager rabalder i forsvaret, merkelig at den damen ikke mister jobben sin snart?  Kanskje hun har en spesiell beskyttelse eller avtale?  Hva vet vel vi om slikt?

Vi har anskaffet oss kredittkort!!  Jo da, vi har jo hatt det før også, andre kort, bruker ofte det når vi er i Syden.  Men dette er Norwegiankortet, og vi bruker det omtrent daglig til vanlige mathandel.  Hver gang vi drar dette kortet så tjener vi opp reisepoeng som kan omsettes i billetter med Norwegian.  Allerede nå kan vi ihvertfall reise innenlands til Bergen feks for poeng vi har tjent siden vi begynte med dette.  Du kan handle på internett med kortet, ta ut penger i minibank, handle på feks Bunnpris, Ica, Rimi, vinmonopolet og sikkert veldig mange andre steder også.  Det er noen som ikke aksepterer kortet, men tror ikke det er mange.  Faren her er jo selvfølgelig at man ikke betaler for det man har brukt hver måned.  Da er det plutselig ikke lønnsomt lengre, tvert i mot, det kan vel nærme seg 20% i renter!!!

Norwegian-kortet   

Det nærmer seg midtsommeraften, og da blir det båttur på oss, sammen med båtforeningen. Turen går til Iddefjorden innenfor Halden.  Jeg legger ut en video her som jeg har laget for lenge siden.  Musikken er "Vi skal ikkje sova burt sumarnatta", og bildene er fra fine båtturer i sommernatta.  Jeg har nok lagt den ut mange ganger, men den kan nytes ofte.......

Pr akkurat nå så er det 11.975 visninger på denne


3 kommentarer:

 1. Hei eljos... Takk for fin blogg. Jeg har hatt kreft selv (09). Begge foreldre døde av samme greia, mor var 60, far var 78. Men jeg kjenner ingen andre som er så rammet, med unntak av ei venninne, som det heldigvis går bra med. Så for meg: Perspektiv på kreft er at det rammer meg og mine og ingen andre..... Jeg er 55 og har noen år på ba...:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ser nesten ut som om du ble avbrutt midt i en setning her!! Hva slags kreft var det du hadde da? Det var i 2009 jeg også fikk dn diagnosen.

   Slett
 2. Det livmorkreft, heldigvis på et tidlig stadie, og jeg slapp med operasjon, trengte ikke noe stråling eller cellgift.:)

  SvarSlett