mandag 6. mai 2013

A Child Is Born


Endelig ble hun født, og det ble samme dato i Japan og i Norge, søndag 28. april 2013!!  Ja for det kunne faktisk ha blitt forskjellige datoer.....slik er det når man lever på hver sin side av jordkloden.  Hun hadde norske mål kan man vel si, 3695 og 50,5 cm, ganske stort hvis hun hadde vært hel-japansk.  Men det er hun jo ikke, med norsk pappa.  Hun skal hete Sara, eller hun heter vel det allerede, ja hun har hatt det navnet lenge.  I Norge har hun fem fettere og en kusine, og i Sverige har hun to kusiner.  Så hun har allerede en stor familie.  Onkler og tanter, og farmor og farfar finnes her og alle gleder seg til å se henne.  Hun er et etterlengtet barn, og de har ventet på henne en lang stund.   Vårt niende barnebarn!!

Det ble litt komplisert i starten, ja faktisk ganske kritisk.  Nozomi fikk store blødninger og måtte overflyttes til et stort akuttsykehus hvor hun fikk  blodoverføringer og mer behandling enn hun kunne få på fødeklinikken.  Lille Sara måtte bli igjen der hun var, og pappa Harald har pendlet mellom dem med morsmelk og trøst.   I dag ble mor og barn gjenforenet for noen timer, så nå går det virkelig framover.  Antagelig skal Nozomi tilbakeføres til fødeklinikken før de blir utskrevet og kommer hjem.  


Det er nok meningen at hun skal bli tre-språklig.  Norsk, engelsk og japansk.  Det kan vel hende det tar en tid før hun begynner å snakke, kan jo bli vanskelig å velge liksom. 

Det er stor forskjell på norsk og japansk kultur og levemåte.  Det blir nok en utfordring.  Men det klarer nok foreldrene, de har hatt noen år med å bryne seg på hverandre.  Jeg tror og håper de har funnet sin måte å gjøre ting på slik at det blir en fin blanding av det beste fra begge kulturer.



Vi gratulerer så masse masse, heiser flagget og sender blomster, internettblomster........

Og her kommer masse bilder og blomster, en hilsen til en nyfødt liten  jentebaby langt der borte...Jeg har moret meg med å lage en liten video, og musikken er fra min yndlings-cd hvor pappa Harald spiller en nydelig låt som heter A Child Is Born.



A Child Is born


6 kommentarer:

  1. Nydelig bambina, nydelig musikk, nydelig vidio! Alle gode ting er fre! 3 x 3 = 9. Nå er vi pari men dere slår oss på avstanden! Hilsen "oss på Romsås"

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja dette er rikdom, og alt er nydelig som du sier.....

      Slett
  2. Ein nydelig baby!! Berre synd at du er så langt borte frå henne :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er langt borte, men med skype og andre internett-greier så har vi faktisk veldig god og ofte kontakt likevel......

      Slett
  3. Så søt hun var :-) masse hår jo :-) Gratulerer til dere alle :-) Fine jenta! Og du bestemor igjen :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk frodith, ja da masse hår, og veldig søt. Og ligner faktisk på sin pappa også, prikk lik fra hake og opp til øynene, men der går det over til mamma-likhet. Fin blanding......

      Slett