fredag 16. november 2012

HelseforsikringJeg har nettopp oppdaget at det er mange i dette landet som har egen helseforsikring.  Jeg henger nok litt etter når det gjelder kunnskap om slike ting.
Det som satte meg inn i saken nå var det at en av mine sønner var plaget av et kløende utslett, som fratok ham både nattesøvn og sinnsro.  Han fikk henvisning til en hudspesialist innen dette offentlige helsevesenet vårt, og ventetiden var 3 mndr.  De ansatte på hans arbeidsplass har helseforsikring og kan oppsøke andre alternativer.  Han gjorde selvfølgelig det, ringte på mandag og fikk time hos hudspesialist på fredag i samme uke,  Aleris Oslo var stedet som ble valgt.
Jeg har hørt forbi ørene mine at mange med store ryggsmerter må vente i flere måneder for time i MR og CT-røntgen, ja de som da ikke har tilgang med egen helseforsikring eller slikt gjennom jobben.  Ryggsmerter er jo ikke livstruende liksom, eller er det ikke det?  Det ødelegger i hvert fall livskvaliteten og kanskje arbeidslivet også.  Disse ørene mine hører så mye rart, og så farer det så raskt forbi at jeg vet ikke hvor det kommer fra, og kan ikke garantere for kildene heller…….
Men…. Jeg har hørt at de ansatte på NAV også har tilgang til dette systemet med Aleris og Volvat og raske timer og rask behandling.  Og de ansatte i forsvaret, Norges forsvar har det!  Støre har jo allerede tilstått at han også er der, i det private opplegget………  Det var også noen som sa til meg at de hadde hørt/lest at regjering og storting ikke var så ”gira” på å bygge ut sykehus og helsevesen i Norge lengre FORDI de regnet med,  og kalkulerte med at veldig veldig mange ville gå over til privat helseforsikring etter hvert!!  De rett og slett styrer oss dit hen…..
Jeg søkte litt på nettet og fant ut at det kostet ca 10.000 kr i året for et slikt medlemskap.  Gjennom et forsikringsselskap som for eksempel Gjensidige kunne man tegne en forsikring hvis man var mellom 18 og 66 år.  Forsikringen ville da gjelde hele livet.  Jeg gikk ikke lengre på det temaet, men det finnes sikkert mange alternativer.
Jeg føler vel at nå er vi i ferd med å forlate et velferdssamfunn og bevege oss mot et samfunn som andre land forsøker å kvitte seg med…….ja jeg vet at det er slike systemer mange steder i verden, USA,  Japan,  Frankrike,  du kommer ikke langt uten egen sykeforsikring der………og hvor mange milliarder var det egentlig Norge har på fond i utlandet?


8 kommentarer:

 1. jeg liker din samfunnskritiske røst, og fra mitt ståsted har du fullestendig rett. Velferdssamfunnet er truet. Og det er antakelig fordi hvermannsen har det for trygt og godt, og at solidariteten med de svake (les syke/gamle/barn/de som faller utenfor arbeidslivet) derfor blir svekket. Alle har nok med sitt. Vi får den politikken vi vil ha - flertallet av oss. Først meg selv og så meg selv. Og så stemmer man feks Frp fordi de taler varmt om skattelette, billig alkohol og lite avgifter- også er det alle oljepengene - i burde jo ha råd til litt av hvert. sum - Det blir et A-lag - sm har råd til alt, og et b-lag, som må ta til takke med det offentliges tilbud som tas over av markedskreftene. Marit S

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du liker min røst! Det føles av og til ikke helt riktig å kritisere, det er så lett å tenke at vi har det jo veldig bra da, uansett. Men jeg tror vel nesten at vi bør være kritiske likevel, det skjer saker og ting nå, som vi ikke bør godta sånn uten videre......du forklarer det veldig bra!

   Slett
 2. Først vil jeg gratulere med gode resultater hos legen og utreisetillatelse. Jeg er både forferdet og lei meg når jeg leser hvor ego og kyniske ungdommen har blitt. De tenker økonomi og økonomi så det holder og bare på SIN fremtid. Leste nettopp en blogg 'Veien tilbake' om prioritering unge vs gamle med kommentarer. Skal vi ha noen sjanse til å leve lenger hvis vi blir alvorlig syke igjen, da får vi gamle nok betale av private midler, så som å tegne helseforsikring.
  God tur fra Mimmi

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja det er ikke så enkelt å godta alt som blir bestemt, og som er så ulogisk og tankeløst! Men jeg ble nå litt skeptisk av disse ryktene om at myndighetene gjerne ser at vi flytter over til forsikringsordninger.........Hva er nett-adressen til den bloggen "Veien tilbake"?

   Slett
  2. Jeg fant den på Kreftforeningens hovedside 'Personlige historier'.

   Slett
  3. Jeg fant den ja, og ble nok men smule sjokkert!! Men jeg fikk da masse tanker om alle disse idrettskadene, hva med dem? Skal vi fortsette å betale dem av felleskassa? Ja skal vi først begynne å tenke slik i kroner og ører så får vi gjøre det på alle felt.
   Jeg vet at feks noen arbeidsgivere styrer unna ansatte som har håndball og fotball som hobby, de har rett og slett ikke råd til, og kapasitet til å takle alt fraværet med avrevne leddbånd og brudd både her og der......

   Slett
  4. Ser du har lagt inn kommentar, jeg skulle til å gjøre det samme, men nå har du gjort det for meg. Min kommentar ville vel blitt en dårlig kopi av din, takk!
   Mimmi

   Slett
  5. tror kanskje det er fint om det kommer flere kommentarer, så bare legg inn din også......

   Slett