søndag 17. november 2013

La orda teie.....

Vi var på konsert i går kveld, stor festkonsert i Ås Kulturhus.  Det var en konsert til ære for Josef G. Larssen som fyller 95 år om en uke.  Han har skrevet hundrevis av tekster.  Han kalles for Vestlandets Alf Prøysen.  Han har skrevet mye til Ivar Medaas, Salhuskvintetten, Stanley Jacobsen. " I morgon i morgen men ikkje i dag" er signert Josef.  Den hørte vi også i går kveld, og det er en helt utrolig tekst på denne velkjente visa.  Ellers fikk ihvertfall jeg høre veldig mange tekster i går kveld som jeg aldri har hørt før. Det var veldig fint å bli kjent med mer av det utrolige stoffet som finnes.

Men ja, det var en vise som virkelig gikk til hjertet mitt i går kveld, og det er kanskje på grunn av vår situasjon i heimen for tiden.  Nå er det jo akkurat slik her som han skriver om i denne fine teksten sin, vi er ikke av den typen som bruker store ord og masse ord til hverandre.  Iblant så kan vi vel tenke at vi kanskje burde sagt mer, brukt flere ord.  Men det blir nå engang ikke slik, vi er ikke laget slik vi to som lever i lag her.  Vi snakket faktisk om det, i bilen, på vei hjem, at denne teksten passet så godt til oss, tusen takk Josef, som satte ord på det for oss.......og takk til barnebarnet Per Vidar som fremførte den så nydelig......


Du treng ikkje seie orda,
nei, gje meg heller di hand,
for ingenting, her på jorda,
kan tale som handa di kan.

Om alt det du ville seie,
den varme handa fortel,
så la berre orda teie,
- eg skjønar deg likevel.


10 kommentarer:

 1. Vakkert! :)
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ønsker det samme for deg, og mange smertefrie og gode dager. Det er vakre ord Josef har skrevet, og han treffer så mange.....

   Slett
 2. Ingen ting er som å ha en god hånd å holde i.Det er trygt og godt.
  Synd dere ikke kom dere på tur men håper dere kommer dere av gårde senere.Jeg og min mann skal 4 uker til Maspalomas på lørdag.Da skal jeg tenke på på en av de tøffeste damene jeg har lest om når jeg tror jeg får pusteproblem med KOLSEN.Nemlig deg!Håper det går bedre.Moni.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jeg føler meg ikke akkurat så veldig tøff bestandig, men det er ikke så aller verst i dag. Jeg skulle gjerne ha vært på Lanzarote akkurat nå, men slik ble det ikke. Dere får kose dere riktig så masse Maspalomas har vi også vært, det er fint der også, og fin strandpromenade.

   Slett
  2. Så vakkert det var, og så sant i mange stunder. Man kan snakke seg i hjel, men ikke alltid noe poeng i det heller. Noen ganger er et blikk og en varm hånd, minst like viktig... :-) og kanskje mer :-) Stor klem fra meg <3

   Slett
  3. Tusen takk snille Frodith, du skjønner dette du også, det visste jeg jo på forhånd. Ja det er vakkert, og sant. f har veldig mange vakre tekster, og sanne og slående og menneskelige.......

   Slett
  4. Der ble det noe som falt ut, Josef har veldig mange vakre tekster skulle det være.....

   Slett
 3. Hei til alle "nye" venner på Ås.

  Vi tok turen over fjellet fra Haugesund for å høre noen av de mange fantastiske tekstene fra Josef G. Larssen, og ikke minst få anledning å høre Stanley live. Jeg har for lengst fått med meg at de fleste av Stanleys viser var skrevet av Josef G. men Stanley har med sin spesielle evne klart å formidle visene på en helt spesiell måte som fanget min interesse og som fikk meg til å "være tilstede" bak besta sitt beststueglas og være han som rodde langs med land i stille stund, eller som nøyt auren og vinen som lå i kjellaren.

  Turen over fjellet var aldri en stund bortkasta. Vi nøt hvert et sekund, og ikke minst at vi fikk anledning å håndhilse på Josef'en selv og Stanley.

  Koret som sang Doggdråpedag i Desember og de fantastiske jentene som fremførte de andre uforglemmelige visene om Gina med gitaren og hun - som svevde over senen i en herlig musikalsk innlevelse til Monrad'en sine fantastiske melodier.

  Det var en aften jeg neppe vil glemme.

  Tusen takk til "ordkunstneren" Josef G. som har gitt oss så mange fine viser, og ikke minst til Stanley som har gitt dem liv, og alle de som medvirket på konserten. ( Håper fødselen gikk bra - for hun med Høstvisa)

  Hilsen også til tegneren og alle de andre hyggelige "røkerne" utenfor, samt til Ingolf fra Haugesund.

  Med vennlig hilsen
  En viseglad Haugesunder.
  H

  SvarSlett
 4. Vakre ord, de sier alt. Hvordan står det til hos dere? Håper tausheten på bloggen betyr en koselig, men hektisk førjulstid før storinnrykket av gjester fra inn og utland:-)
  Ha en fin advenstid!
  Hilsen fast leser

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja da, vi har det bra og gubben tåler cellegiften uten de store problemer. Her har det blitt ryddet i julepynt, og ellers er det planer om å bake de nødvendige to sorter til jul. Jeg skal vel snart lage et ordentlig innlegg her......

   Slett