torsdag 6. oktober 2011

Villa Perlesukker fyller ett år og gir bort gaver!http://www.villaperlesukker.no/2011/10/02/hipp-hurra-nytt-bloggdesign

 

Jeg har lest flere ganger at sukker er næring for kreftsvulster. Jeg har også lest flere steder, både blogger og artikler, at vi kan både bli kvitt kreft og unngå å få kreft om vi holder oss til spesielle dietter.

I en periode under min kreftsykdom ble jeg både forvirret og deprimert av alt dette.

Det er klart det er viktig å spise riktig. Det går ikke an å leve på kaker, potetgull og brus hver eneste dag. Men det må ikke bli så hysterisk og fanatisk at en kreftpasient skal få dårlig samvittighet av et kakestykke. Jeg fikk det! Det er tull!!! Jeg tror overhodet ikke noe på det våset! Det er klart at fanatisk kan man bli i alle grupperinger - sykdom - religion, rasediskriminering – mat – drikke – røyking og alt mulig. Fanatisme er farlig.

Det er akkurat like klart at de fleste av oss ikke dør av et kakestykke en gang i blant. Det er viktig for helsa å kose seg.  Det er viktig for helsa å trives. Det er viktig for helsa å ha god samvittighet. Depresjon og dårlig samvittighet gjør at alle som er syke, blir sykere. Aha, ja vi spiste et kakestykke eller to, det er derfor vi har blitt verre. Nei, tenke seg til, det er samvittigheten som gjorde oss dårligere.

Nå vil jeg gjerne reklamere litt for lyset som kom inn i min sykehverdag, nemlig Villa Perlesukker!


Det er en blogg som lever etter følgende motto:
På min blogg Villa Perlesukker vil du aldri finne sunne kaker, lavkarbokaker eller kremer med få kalorier. En kake må få lov til å være søt, friste til å glemme slanking og helst med masse sjokolade.

På denne bloggen har jeg funnet utrolig mye glede og inspirasjon. Av og til så er det nok å bare stikke innom bloggen for å bla fram og tilbake og se på alle lekkerhetene, nyte synet av de flotte bildene av alle kunstverkene, som til og med er spiselig. Plutselig får man inspirasjon også, og setter i gang egne prosjekter slik som jeg har gjort.

Nå er det jo slik at jeg kan ikke spise alt jeg lager selv heller, så derfor blir det å bake til andres gebursdager bla a. Til jul ble det små bokser med godsaker til både den ene og den andre, og alt sammen var ”født” fra Villaperlesukker.

Villa Perlesukker feirer 1 år i morgen, og bloggen min får lov til å være med i en Giveaway i den anledning. Gaven er et sett med Blomsterutstikkere og rullepinne.

For å være en av dem som får tilsendt denne gaven må du:

1. ”like” Villa Perlesukker på Facebook. Er du ikke "medlem fra før så finner du linken her:
http://www.facebook.com/pages/Villa-Perlesukker/154213101286319

2. Du må også kommentere i innlegget her på bloggen min og legge igjen navn .


Det blir trekning søndag kveld kl 18.00.  (NB endret til onsdag 12. kl 18.00)

Villaperlesukker vil åpne sin egen nettbutikk før jul, og der kan slike utstikkersett kjøpes, sammen med det meste av det som trengs for lyse opp hverdagen med søtsaker, både for seg selv og til glede for andre.

Jeg har brukt slike utstikkere til å lage rosene som er på den siste kaken jeg lagde.Her har jeg brukt blomsterutstikkerne til å lage roser

Marsipanjordbær, oppskrift finnes på villaperlesukker.no.  Resten ble til av seg selv, inspirert av jordbærene!  Dette ble fine julegaver i små bokser.
NB Det kan være problemer med å legge igjen kommentarer her på bloggen (dessverre et kjent problem på alle blogspot-blogger for tiden).  Det kan løses med at dere deler denne linken på facebook (for mine FB-venner) og nevner mitt navn slik at jeg blir tagget.  Eller dere kan skrive på facebookveggen min eller på Villaperlesukkers vegg, under min link.  Skriv at dere ikke klarte å legge inn kommentar på bloggen.
På grunn av disse problemene med å legge inn kommentarer er fristen/trekningen utsatt til onsdag 12. kl 18.00.  Jeg vil legge ut resultatet her på bloggen.

15 kommentarer:

 1. Åh, så fristende kake og marsipan! :) Jeg vil gjerne delta i trekningen din! :)

  SvarSlett
 2. For noen vakre tanker, du, og for noe nyyydelige roser! Jeg er med på give-away! Synes villaperlesukker er blitt såååå flott med ny nettside, og jeg gleder meg veldig til nettbutikken åpner!

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye til Villa Perlesukker med dagen :)
  Har fulgt Anne Brith siden starten :)
  Blir selvfølgelig med på feiringen :D
  Ha en strålende dag :D

  SvarSlett
 4. Det er leit å høre at du fikk kreft. Jeg har selv hatt det og jeg vet hvor mange tanker som går igjennom hodet da. Du virker reflektert og veldig klok og vis når du skriver at selvfølgelig så man man kose seg innemellom. Den psykiske følelsen, gleden over å både bake vakre kaker og spise gode kaker tror jeg gjør underverker i enhver kropp som sliter, enten med det ene eller andre. Man nå aldri bli så fanatisk at man begrenser gleden. Takk for at du deler, det skal bli en glede å følge bloggen din videre og selvfølgelig vil jeg være med i trekningen av de fine utstikkerne. Lykke til videre!

  SvarSlett
 5. Jeg vil gjerne være med i trekningen :) Gratulasjoner til Anne Brith :)

  SvarSlett
 6. Jer vil gjerne være med i trekningen.
  Masse gratulerer til villaperlesukker

  Mari_bh88@hotmail.com

  SvarSlett
 7. Så stilig det ble det du laget! :D^

  og jeg er med vettu:))

  SvarSlett
 8. Jeg er gjerne med i konkurransen. Marsipanen du laget ser jo supergod ut, bra tips på julegave til de som allerede har alt.. :)

  SvarSlett
 9. Heisann!
  Jeg blir gjerne med i trekningen av utstikkrsettet og "liker" Villa Perlesukkers Facebookside.
  Mvh
  Anette Hareide
  anettehareide@hotmail.com

  SvarSlett
 10. Jeg vil gjerne være med i trekningen :)

  Elisabeth Bang
  elisabeth15@lifi.no

  SvarSlett
 11. Mette Olsson, har du en mailadresse også, i tilfelle du vinner?

  SvarSlett
 12. Ann Christin vil også være med

  SvarSlett
 13. Den som vant var Hanne (hannelm.wordpress.com) Jeg har ikke noe mailadresse til deg, kan du kontakte villa perlesukker så får du tilsendt de fine blomsterutstikkerne direkte derifra. Mailadressen er post@villaperlesukker.no

  SvarSlett
 14. Trodde jeg la igjen mail, men der ser du. Er så vant til at det ligger inne i diverse kontaktfelt på blogger *d'oh*
  Tar affære selv jeg, vettu. Tusen takk, og takk for at du sa fra på bloggen min og :D :D

  SvarSlett